1. Elektriciteit
Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren

1. Elektriciteit

1. Elektriciteit DSL
      Poort voor aansluiting van de ADSL of VDSL lijn

1. Elektriciteit FON1
      RJ11 poort voor aansluiting van analoge telefoontoestellen, antwoordapparaten, fax en andere analoge terminals

1. Elektriciteit LAN 1 — LAN 4
      4 gigabit Ethernet poorten (10/100/1000 Base-T) voor aansluiting van computers, netwerkhubs, spelconsoles en andere netwerktoestellen

1. Elektriciteit Power
      Poort voor aansluiting van de stroomadapter

1. Elektriciteit

1. Elektriciteit Power/DSL
    Aan   FRITZ!Box heeft elektrische stroom
    Knippert   FRITZ!Box heeft elektrische stroom en probeert verbinding met DSL te maken of verbinding met DSL werd onderbroken

1. Elektriciteit WLAN
    Aan   Draadloos LAN staat aan
    Knippert   Draadloze LAN-functie wordt in- of uitgeschakeld

1. Elektriciteit Fon/DECT
    Aan   Telefonische verbinding via internet of vaste lijn is actief

1. Elektriciteit Connect/WPS
    Knippert   •    Registratie van een draadloos toestel via WPS is bezig
•    Registratie van een DECT-toestel is bezig
    Knippert snel   WPS afgebroken: meer dan twee draadloze toestellen voeren tegelijkertijd WPS uit

1. Elektriciteit Info
    Brandt groen   •    Stick & Stick & Surf with FRITZ!WLAN USB stick is actief
•    Instelbaar
    Groenknippert   •    Updating FRITZ!OS
•    Stick & Stick & Surf with FRITZ!WLAN USB stick is bezig
•    Tijdsbudget voor online tijd is bereikt
•    Instelbaar
    Brandt vast of knippert rood   Fout:
•    Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box
•    Volg de instructies op de o Overzicht pagina in de gebruikersinterface

1. Elektriciteit

Sluit de stroomadapter aan op de Power poort van uw FRITZ!Box
Steek de andere kant van de stroomadapter in een AC stopcontact

1. Elektriciteit

2. DSL lijn

Steek de grijze DSL kabel in de DSL poort op uw FRITZ!Box
Steek het vrije uiteinde van de kabel in de DSL of Lijn poort op de splitter of TF2007 telefoonstopcontact

1. Elektriciteit

3. PC / laptop

Steek de netwerkkabel in de LAN poort van de computer.
Steek het vrije uiteinde van de kabel in de LAN poort op uw FRITZ!Box.

1. Elektriciteit

Stap 1 — Web interface openen

Duur van de configuratie:
15-20 minutes

Open uw web browser (Internet Explorer, Firefox,…) en ga naar http://fritz.box

U wordt doorgestuurd naar de wizard voor de eerste basisconfiguratie. Selecteer Nederlands of een andere taal indien gewenst.

Klik op Next om verder te gaan.

1. Elektriciteit

Stap 2 — Inloggen

De taal van de webinterface is nu veranderd in de taal van uw keuze: in ons geval in het Nederlands. U dient dan het wachtwoord van uw FRITZ!Box in te voeren. U vindt het op de witte sticker aan de onderkant van het toestel:

1. Elektriciteit

Stap 3 — Regionale instelling

Vervolgens ziet u het scherm waarin u wordt gevraagd om de regionale instelling te kiezen.

Selecteer Nederland in drop-down menu en klik op Verder.

1. Elektriciteit

Step 4 — Annex selecteren

Om succesvol met edpnet netwerk te verbinden, dient uw FRITZ!Box een correcte Annex instelling te krijgen. De Annex instelling stelt uw modem in de juiste mode voor het type van uw verbinding.

Annex A: ADSL (PSTN or raw copper)
Annex B: VDSL

Kies de bijbehorende Annex-instelling en druk op Next.

1. Elektriciteit

Stap 5 — Herstart

De FRITZ!Box zal nu automatisch herstarten. Dit kan tot 2-3 minuten duren.

1. Elektriciteit

Stap 6 — Welkom bij de FRITZ!Box

Bij deze stap zal de FRITZ!Box voorstellen om Diagnose en onderhoud optie actief te zetten, wat betekent dat het apparaat technische diagnosegegevens naar AVM zal verzenden. Voelt u zich vrij om de instelling in of uit te schakelen.

1. Elektriciteit

Stap 7 — Welkom

Het volgende scherm is het Welcome scherm. Klik op Verder om de wizard te starten.

1. Elektriciteit

Stap 8 — Toegangsgegevens

In de wizard dient u uw internetprovider te kiezen. Kies EDPNET in een drop-down menu.

Indien u over een vast IP adres beschikt, selecteer de optie EDPNET PPP.

Klik op Verder.

1. Elektriciteit

Stap 9 — Instellingen bevestigen

Als u EDPnet als uw internetprovider hebt gekozen, worden alle instellingen automatisch voor uw verbinding ingevuld. Klik op Verder.

1. Elektriciteit

Stap 10 — Verbinding controleren

Uw toestel zal nu proberen te verbinden.

Als de balk groen is, is de configuratie van uw internetverbinding succesvol afgerond. U kunt nu op Verder klikken.

Als de balk rood is, controleer of de modem/router goed aangesloten is op de DSL-lijn, en of deze ook synchronisatie tot stand heeft gebracht (het Power/DSL-lampje brandt constant en knippert niet).
Indien u niet zeker bent of de modem/router het DSL-signaal krijgt, neem contact op met onze klantendienst.

1. Elektriciteit

Stap 11 — Handmatig configureren

Deze stappen kunnen worden gevolgd als uw internetverbinding nog steeds niet werkt nadat u de bovengenoemde stappen van automatische configuratie hebt uitgevoerd. Dit deel van de gids gaat verder met de stappen van automatische configuratie.

Kies EDPNET in een drop-down menu onder Internetprovider. Selecteer de optie EDPNET PPP. Het enige wat u hier dient in te vullen is uw verbindinglogins (gebruikersnaam en wachtwoord) die u van edpnet hebt ontvangen.

Daarna klik op Toepassen.

1. Elektriciteit

Last updated on Nov 14, 2019 | Tags:
edpnet cookies

Functioneel noodzakelijke en analytische cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Edpnet gebruikt ook commerciële/advertentiecookies die worden gebruikt om advertenties op websites van derden te personaliseren. Deze cookies zijn standaard uitgeschakeld. Maar u kunt ervoor kiezen om ze hieronder in te schakelen. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details.

Cookies instellen
Commerciële/advertentie cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Het is de bedoeling om edpnet-advertenties, die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker, weer te geven op derde partij websites. Wie deze derde partijen zijn, kan je lezen in onze Cookie Policy.