Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7530 installeren en configureren voor mijn fiber verbinding

DSL
      Poort voor aansluiting van de ADSL of VDSL lijn. Deze poort zal niet worden gebruikt als de FRITZ! Box op een glasvezelverbinding is geïnstalleerd.

FON1
      RJ11 poort voor aansluiting van analoge telefoontoestellen, antwoordapparaten, fax en andere analoge terminals

LAN 1

RJ45 poort om FRITZ!Box te connecteren met LAN port van Fiber NT

LAN 2 — LAN 4
      3 gigabit Ethernet poorten (10/100/1000 Base-T) voor aansluiting van computers, netwerkhubs, spelconsoles en andere netwerktoestellen

Power
      Poort voor aansluiting van de stroomadapter

Power/DSL
    Aan   FRITZ!Box heeft elektrische stroom

WLAN
    Aan   Draadloos LAN staat aan
    Knippert   Draadloze LAN-functie wordt in- of uitgeschakeld

Fon/DECT
    Aan   Telefonische verbinding via internet of vaste lijn is actief

Connect/WPS
    Knippert   •    Registratie van een draadloos toestel via WPS is bezig
•    Registratie van een DECT-toestel is bezig
    Knippert snel   WPS afgebroken: meer dan twee draadloze toestellen voeren tegelijkertijd WPS uit

Info
    Brandt groen   •    Stick & Stick & Surf with FRITZ!WLAN USB stick is actief
•    Instelbaar
    Groenknippert   •    Updating FRITZ!OS
•    Stick & Stick & Surf with FRITZ!WLAN USB stick is bezig
•    Tijdsbudget voor online tijd is bereikt
•    Instelbaar
    Brandt vast of knippert rood   Fout:
•    Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box
•    Volg de instructies op de o Overzicht pagina in de gebruikersinterface

1. Elektriciteit

Sluit de stroomadapter aan op de Power poort van uw FRITZ!Box
Steek de andere kant van de stroomadapter in een AC stopcontact

2. NT

Steek de netwerkkabel in de LAN1-poort van uw FRITZ!Box
Steek het vrije uiteinde van de kabel in de LAN-poort van uw Fiber NT waarop de lijn was geactiveerd.

3. PC / laptop

Steek de netwerkkabel in de LAN poort van de computer.
Steek het vrije uiteinde van de kabel in een van de resterende LAN-aansluitingen (LAN 2 — LAN 4) op de FRITZ!Box.

Stap 1 — Web interface openen

Duur van de configuratie:
15-20 minutes

Open uw web browser (Internet Explorer, Firefox,…) en ga naar http://fritz.box

U wordt doorgestuurd naar de wizard voor de eerste basisconfiguratie. Selecteer Nederlands of een andere taal indien gewenst.

Klik op Next om verder te gaan.

Stap 2 — Inloggen

De taal van de webinterface is nu veranderd in de taal van uw keuze: in ons geval in het Nederlands. U dient dan het wachtwoord van uw FRITZ!Box in te voeren. U vindt het op de witte sticker aan de onderkant van het toestel:

Stap 3 — Regionale instelling

Vervolgens ziet u het scherm waarin u wordt gevraagd om de regionale instelling te kiezen.

Selecteer Nederland in drop-down menu en klik op Verder.

Step 4 — Annex selecteren

De FRITZ!Box zal u verzoeken om de Annex setting te kiezen.

De annex is een DSL standart en bijgevolg niet van toepassing op fiber configuratie. Selecter welke annex (A of B) u zou willen gebruiken en klikt u op Verder.

Stap 5 — Herstart

De FRITZ!Box zal nu automatisch herstarten. Dit kan tot 2-3 minuten duren.

Stap 6 — Welkom bij de FRITZ!Box

Bij deze stap zal de FRITZ!Box voorstellen om Diagnose en onderhoud optie actief te zetten, wat betekent dat het apparaat technische diagnosegegevens naar AVM zal verzenden. Voelt u zich vrij om de instelling in of uit te schakelen.

Stap 7 — Welkom

Het volgende scherm is het Welcome scherm. Klik op Verder om de wizard te starten.

Stap 8 — Toegangsgegevens

Kies Andere internetprovider in een vervolgkeuzelijst. Voeg naam edpnet toe in het onderstaande veld.

Selecteer Aansluiting op externe modem of router. Het zal de FRITZ! Box dwingen om als een externe router te functioneren:

Stap 9 — Toegangsgegevens

Scroll een beetje naar beneden en voer uw PPP-inloggegevens in.

Stap 10 — Toegangsgegevens

Iets verderop ziet u de velden om uw verbindingssnelheid te specificeren. Voer 200000/200000 kbit / s of 50000/50000 kbit / s in, dat hangt van uw abonnement af.

Scroll nog even naar beneden en klik op Verbindings Instellingen wijzigen waardoor een extra menu verschijnt. Vink VLAN voor de internettoegang aan en voer 6 in als VLAN ID.

Stap 11 — Instellingen bevestigen

Als u EDPnet als uw internetprovider hebt gekozen, worden alle instellingen automatisch voor uw verbinding ingevuld. Klik op Verder.

Stap 12 — Verbinding controleren

Uw toestel zal nu proberen te verbinden.

Als de balk groen is, is de configuratie van uw internetverbinding succesvol afgerond. U kunt nu op Verder klikken.

Als de balk rood is, controleer of de modem/router goed aangesloten is op de DSL-lijn, en of deze ook synchronisatie tot stand heeft gebracht (het Power/DSL-lampje brandt constant en knippert niet).
Indien u niet zeker bent of de modem/router het DSL-signaal krijgt, neem contact op met onze klantendienst.

Last updated on Aug 22, 2019 | Tags: