Ik wil graag een IP reeks bestellen

Wat is een IP reeks?

Edpnet IP-reeks, of een IP subnet, is een bundel van opeenvolgende IP-adressen. De grootte van de IP reeks wordt bepaald door de subnet mask, hieronder enkele mogelijkheden:

• 4 Public IP Adresses (subnet /30);
  • 8 Public IP Adresses (subnet /29);
  • 16 Public IP Adresses (subnet /28);
  • 32 Public IP Adresses (subnet /27);
  • 64 Public IP Adresses (subnet /26).

Het is belangrijk om te weten, dat er van de reeks een aantal IP-adressen, niet kunnen worden gebruikt. Dat zijn:

• Netwerk adres (het eerste IP-adres in de reeks);
  • Broadcast adres (het hoogste IP-adres in de reeks);
  • Het IP-adres dat geconfigureerd als het gateway adres in de router.

In welk geval wordt een IP reeks toegepast?

Een IP reeks kan alleen worden toegewezen aan een reeds bestaand vast IP-adres. Daarom is een IP reeks mogelijk alleen met abonnementen waarbij een vast IP-adres wordt aangeboden.

Het is echter niet aan te raden om een IP reeks aan te schaffen, om u desktop computers van een public IP-adres te voorzien. Public IP-adressen zijn vereist als u een:

• web of een ftp server wilt hebben;
  • mail server wilt hebben;
  • public applicatie server wilt hebben;
  • VPN site/server wilt hebben.

Hoe kan ik een IP reeks bestellen?

Als u een IP reeks wilt aanschaffen houdt dan in uw achterhoofd dat uw IP reeks groot genoeg is voor verdere groei. Het is namelijk erg lastig uw IP reeks uit te breiden in een later stadium.

U kunt kiezen om een IP reeks aan te schaffen, terwijl u een DSL-abonnement met een vast IP-adres of een hosting pakket bestelt. Als u een IP reeks dient te hebben bij een bestaande verbinding, dient u onze commerciёle dienst te contacteren.

edpnet cookies

Functioneel noodzakelijke en analytische cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Edpnet gebruikt ook commerciële/advertentiecookies die worden gebruikt om advertenties op websites van derden te personaliseren. Deze cookies zijn standaard uitgeschakeld. Maar u kunt ervoor kiezen om ze hieronder in te schakelen. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details.

Cookies instellen
Commerciële/advertentie cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Het is de bedoeling om edpnet-advertenties, die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker, weer te geven op derde partij websites. Wie deze derde partijen zijn, kan je lezen in onze Cookie Policy.