Hoe stel ik mijn edpnet mailaccount in op een iPhone

Om uw edpnet mailaccount aan de praat te krijgen op uw iPhone, volgt u de hieronderstaande handleiding.

Eerst kiest u op uw 'Home screen' de 'Settings' app:

Hoe stel ik mijn edpnet mailaccount in op een iPhone
Het thuisscherm van een iPhone.

Daarna kiest u voor de instellingen van 'Mail, Contacts, Calendars':

Hoe stel ik mijn edpnet mailaccount in op een iPhoneHet 'settings' scherm.

Op het volgende scherm kiest u 'Add account':

Hoe stel ik mijn edpnet mailaccount in op een iPhoneHet 'accounts' scherm.

Dan wordt u gevraagd wat voor account u wenst aan te maken. U kiest hier voor 'Other':

Hoe stel ik mijn edpnet mailaccount in op een iPhoneKiezen van de provider.

Vervolgens wordt u een aantal opties aangeboden, namelijk of u een calendar wil aanmaken of uw contacten importeren.
U kiest de eerste optie - 'Add Mail Account':

Hoe stel ik mijn edpnet mailaccount in op een iPhoneNieuwe mailbox toevoegen.

Van zodra u voor deze optie kiest, wordt u gevraagd om uw persoonlijke gegevens in te geven. Dat is de naam die de geadresseerde te zien krijgt bij het openen van het bericht, het adres waar het antwoord naartoe gestuurd wordt, uw wachtwoord en de omschrijving van het account. Het laatste veld is optioneel, daar kunt u bv. edpnet ingeven.

Hoe stel ik mijn edpnet mailaccount in op een iPhoneInvoeren van persoonlijke gegevens.

Op het volgende scherm wordt u een keuze aangeboden tussen een IMAP en POP account. U kiest er voor POP en geeft de servergevens in onder 'Incoming Mail Server' en 'Outgoing Mail Server'.
U kunt het hieronderstaande plaatje gebruiken voor de juiste instellingen.

Instellen van de server voor inkomende mails:

Hoe stel ik mijn edpnet mailaccount in op een iPhoneInstellen van de server voor inkomende mails. Voor de 'Hostname' gebruikt u mail.edpnet.nl, voor de 'Username' en de 'Password' uw gebruikersnaam/wachtwoord van uw mailbox.

Instellen van de server voor uitgaande mails:

Hoe stel ik mijn edpnet mailaccount in op een iPhoneVoor de 'Hostname' gebruikt u relay.edpnet.nl, 'Username' en 'Password' laat u hier leeg.

Dan klikt u op 'Save' boven op het scherm. Het is mogelijk dat u de volgende melding te zien krijgt:

Hoe stel ik mijn edpnet mailaccount in op een iPhoneWaarschuwing.

U dient hier voor 'Continue' te kiezen. Het systeem gaat de instellingen dan checken en als alles goed ingegeven staat, krijgt u naast alle velden een vinkje. Dat wil zeggen dat het account correct staat geconfigureerd en dat u daar nu gebruik van kunt maken.

edpnet cookies

Functioneel noodzakelijke en analytische cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Edpnet gebruikt ook commerciële/advertentiecookies die worden gebruikt om advertenties op websites van derden te personaliseren. Deze cookies zijn standaard uitgeschakeld. Maar u kunt ervoor kiezen om ze hieronder in te schakelen. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details.

Cookies instellen
Commerciële/advertentie cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Het is de bedoeling om edpnet-advertenties, die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker, weer te geven op derde partij websites. Wie deze derde partijen zijn, kan je lezen in onze Cookie Policy.