Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Stap 1 - Het web interface openen

Open uw web browser (Internet Explorer, Firefox,…) en ga naar: http://fritz.box

Stap 2 – Administrator wachtwoord

Eerst wordt u nog gevraagd om het FRITZ!Box 7430 wachtwoord in te geven.
Dit vindt u onderaan het modem op de witte sticker bij FRITZ!Box password.

Geef het wachtwoord in en druk op Log In.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Stap 3 - Taalkeuze

Vervolgens krijgt u de wizard te zien voor de eerste basisconfiguratie.
U kiest hier voor English of een andere taal indien gewenst.
Druk vervolgens op OK.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Stap 4 - Regionale instelling

De taal van de web-interface is nu gewijzigd naar de gekozen taal; in dit geval is dit Engels.
U krijgt nu het scherm te zien om de regionale instellingen te kiezen.
In de combo box kiest u voor Netherlands en vervolgens drukt u op Next.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Stap 5 - Het kiezen van de Annex

De Annex-optie stelt uw modem in de juiste mode voor het type van uw verbinding.

ADSL (PSTN)

ADSL (Raw Copper)

VDSL         ADSL (ISDN)
Annex A Annex B

Kies de correcte Annex en druk op Next.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Stap 6 - Herstarten

De FRITZ!Box zal nu automatisch herstarten en na ongeveer 1 minuut komt u op het Welkom-scherm terecht.

Stap 7 - Welcome scherm

Het volgende scherm is het Welkom-scherm, waar de wizard kan worden gestart om de internetverbinding in te stellen.
Deze wizard is niet nodig om uw edpnet-verbinding in te stellen.
Hierdoor drukt u rechtsonderaan op Cancel zodat u de wizard verlaat en manueel de instellingen kunt aanpassen.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

U krijgt nu een scherm te zien waarop u kunt bevestigen om deze wizard te verlaten, klik op Exit Wizard.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Stap 8 - Wizards

Hierna krijgt u het scherm met alle beschikbare wizards te zien.
Links in het menu kiest u voor Internet.

U komt nu op het scherm Online Monitor waar u de status van de internetverbinding te zien krijgt.
(Als er een DSL-signaal op de lijn zit, zal er een groen lichtje getoond worden.)

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Stap 9 - Internetconfiguratie

U kiest links in het menu voor Account Information.

Onder Internet Service Provider selecteert u EDPNET.
Hierna komen er automatisch andere opties beschikbaar.

Om de internet-verbinding met dynamisch IP-adres in te stellen, selecteert u EDPNET DHCP.

Druk op Apply om de instellingen op te slaan.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Indien u over een vast IP-adres beschikt, selecteert u EDPNET PPP.

Onder Account Information geeft u in:
User name: uw gebruikersnaam (bijvoorbeeld: getonline@edpnet.nl)
Password: uw wachtwoord (bijvoorbeeld: wachtwoord)

Druk op Apply om de instellingen op te slaan.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Stap 10 - De verbinding controleren

Op het Overview-scherm zal Internet groen branden in het geval dat alle instellingen correct zijn ingegeven.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Stap 11 - Telefonie

Deze instellingen mag u overslaan indien u niet over een edpnet telephony abonnement beschikt.

In het linkse menu van het hoofdscherm (Overview) klikt u op Telephony om uw VoIP-nummers in te stellen.

Dan klikt u op Telephone Numbers in het linkse menu.

Stap 12 - Eigen Telefoonnummers

In het eerste tab (Telephone Numbers) kunt u een nieuw telefoonnummer instellen. Klik op New telephone number.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Stap 13 - Internet-telefonie instellen

In het volgende scherm geeft u de complete configuratie van uw VoIP-telefoonnummer in:

Onder Telephony provider selecteer Other provider.
Internet telephone number: uw telefoonnummer (bijvoorbeeld: 032656700)
Internal telephone number: uw telefoonnummer zonder prefix (32656700)

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

User name: uw telefoonnummer (bijvoorbeeld: 032656700)
Password: uw wachtwoord (bijvoorbeeld: wachtwoord)
Registrar: voip.edpnet.nl

U kunt de andere instellingen ongewijzigd laten. Druk dan op Next.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Stap 14 - Opslaan en nagaan van internet-telefonie

Controleer of u alle gegevens correct hebt ingegeven.
Druk op Back als u iets wilt aanpassen.
Druk op Next als alles in orde is.

Uw instellingen zullen nu worden nagekeken.
Als alles gelukt is, drukt u op Next.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Als alles correct is ingesteld, zal het Status-lampje voor uw telefoonnummer groen worden.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Stap 15 - Instellingen van de draadloze LAN (Wi-Fi)

Uw draadloze verbinding is al geconfigureerd op de FRITZ!Box. Het wachtwoord daarvoor kunt u vinden op het label aan de onderzijde van het toestel.

U kunt uw netwerk-naam (SSID) voor uw draadloze verbinding aanpassen.
Daarvoor gaat u naar Wireless en klikt u op Radio Network.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Om het wachtwoord voor uw draadloze verbinding (Network key) te wijzigen kiest u Security in het linker menu.

Hoe kan ik mijn FRITZ!Box 7430 modem installeren en configureren

Als u iets wijzigt, raden wij u aan om de aanpassingen te noteren.

Complete handleiding (PDF)

Download hier de volledige handleiding van de Fritz!Box Fon WLAN 7430 (PDF) (Engels).

edpnet cookies

Functioneel noodzakelijke en analytische cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Edpnet gebruikt ook commerciële/advertentiecookies die worden gebruikt om advertenties op websites van derden te personaliseren. Deze cookies zijn standaard uitgeschakeld. Maar u kunt ervoor kiezen om ze hieronder in te schakelen. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details.

Cookies instellen
Commerciële/advertentie cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Het is de bedoeling om edpnet-advertenties, die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker, weer te geven op derde partij websites. Wie deze derde partijen zijn, kan je lezen in onze Cookie Policy.