Help & Support

Vind hier het antwoord op uw vraag

Stopzetting digitv

Waarom stopt edpnet met digitv?

Edpnet digitv maakt gebruik van het DVB-T netwerk van KPN/Digitenne

KPN/Digitenne gaat vanaf oktober 2018 tot juni 2019 het huidige DVB-T netwerk gefaseerd vervangen door een nieuw netwerk gebaseerd op de DVB-T2 technologie. Dit was de voorwaarde voor het verkrijgen van een nieuwe licentie voor KPN/Digitenne.

Gefaseerd per regio zullen alle masten omgebouwd worden.

In de eerste fase die start op 2 oktober zal het noordoosten van Nederland (dus Groningen en Drenthe) omgezet worden. Als tweede regio volgen later de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland. Daarna komen in de derde fase Zeeland, Noord-Brabant en Utrecht aan de beurt. Limburg volgt daarna als vierde regio. De Randstedelijke provincies Noord-Holland en Zuid-Holland worden als laatste voorzien, evenals Friesland. Op welke data deze regio’s worden omgezet is op dit moment nog niet bekend en hangt af van mogelijke problemen die KPN/Digitenne zou ondervinden met het omschakelen van eerdere regio’s.

Hieronder een kaartje van de regio's en de geplande volgorde:

 

Bron afbeelding: https://www.kpn.com/service/televisie/digitenne-omwisselen.htm

De huidige digitv-ontvangers zijn niet meer geschikt voor het nieuwe DVB-T2 netwerk. Dat geldt ook voor uw digitv-insteekkaart. De DVB-T2-techniek wordt slechts sinds kort in televisietoestellen meegeleverd. Hierdoor is er momenteel nog geen geschikte insteekmodule/CI-module beschikbaar die dit ondersteunt. Na moeizaam verlopen gesprekken, is edpnet er helaas niet in geslaagd om tot een akkoord te komen met KPN/Digitenne om de digitv-dienst onder dezelfde financiële voorwaarden te kunnen blijven aanbieden.

Hierdoor ziet edpnet zich genoodzaakt om niet meer mee te gaan in het DVB-T2 verhaal van KPN/Digitenne.

Wat gebeurt er met mijn digitv abonnement?

Beschikt u over een digitv abonnement met maandelijkse facturatie, dan zal edpnet jouw digitv-abonnement stopzetten wanneer KPN/Digitenne DVB-T uitschakelt in jouw regio. Beschikt u over een digitv-abonnement met jaarlijkse facturatie, dan zal edpnet jouw digitv abonnement niet meer verlengen en het op de vervaldag stopzetten.

U kan op eenvoudige manier zelf nakijken voor wanneer dit gepland staat. Ga naar https://my.edpnet.nl en log in. Klik vervolgens op “Mijn administratie” in de menubalk, en kies daarna “Mijn bestellingen”. Klik vervolgens op het bestel ID van uw digitv-bestelling. In de kolom “Actief Tot” kan u zien wanneer het gepland is dat uw digitv-abonnement door edpnet zal worden stopgezet. Tot dan kan u van edpnet digitv blijven genieten. Vanzelfsprekend blijven wij ook de nodige ondersteuning bieden.

Indien KPN/Digitenne ons op de hoogte zou brengen dat DVB-T in uw regio vroeger zal worden uitgeschakeld dan vóór het huidige geplande uitschakelmoment, dan passen wij de stopzettingsdatum van uw abonnement meteen retroactief aan. U zal dan, indien van toepassing, een creditnota ontvangen voor het resterende abonnementsgeld.

Wanneer precies wordt DVB-T op de mast die mijn postcode dekt uitgeschakeld?

Op dit moment beschikken wij niet over een postcodelijst per migratiegebied. Wij hopen deze zo snel mogelijk te krijgen van KPN/Digitenne.

Moet ik mij digitv hardware terugbezorgen aan edpnet?

Neen. Artikel 12.7 van de Algemene Voorwaarden DigiTV is niet van toepassing.

Kan ik na de omschakeling naar DVB-T2 in mijn regio de gratis zenders blijven bekijken via mijn huidige digitv hardware?

Neen. Ook voor de NPO-kanalen en de regionale zender dient u over een apparaat te beschikken dat DVB-T2 ondersteunt.

Waarom wordt ik pas nu verwittigd over de stopzetting, terwijl dit bericht al weken geleden op verschillende nieuwssites stond?

Edpnet heeft pas recent de beslissing genomen om te stoppen met digitv, dit tot tegenstelling van geruchten en speculaties die sinds een paar weken de ronde deden/doen.

Biedt edpnet een alternatief aan voor digitv?

Edpnet heeft geen plannen voor de lancering van een andere televisiedienst.

Last updated on Aug 10, 2018 | Tags: