Blokkering van het uitgaande verkeer op Poort 25 voor dynamische IP adressen

• Als u via een edpnet-connectie surft met een dynamisch IP adres , dan willen we u vragen om na te kijken of er bij u in uw e-mailprogramma zeker relay.edpnet.nl als uitgaande mailserver staat. Dit zal problemen met het uitgaande e-mailverkeer voorkomen na de door ons geplande blokkering van poort 25. Sommige klanten gebruiken immers nog steeds de uitgaande mailserver van hun vorige provider.
  • Als u uw eigen mailserver draait op een dynamisch IP adres, dan kunnen we u de volgende oplossingen aanraden:

MS_Exchange_server_op_dynamische_IP

Sendmail_op_dynamische_IP

Let op! U bent in dit geval gebonden aan de volgende limieten:
           Zijn er beperkingen qua grootte en aantal van e-mails?

• Als u via een edpnet-connectie surft met dynamisch IP adres en van de uitgaande mailserver van uw werkgever (bedrijf) gebruik maakt dan kan u:
    • relay.edpnet.nl invullen als uitgaande mailserver
    • als u toch van de uitgaande mailserver van uw werkgever gebruik wil maken, dan is dat mogelijk via een VPN connectie. Uw werkgever kan dit voor u regelen.

BELANGRIJK! Poort 25 wordt enkel naar buiten toe geblokkeerd, d.w.z.: als iemand (afzender) u een e-mail stuurt via poort 25, dan zal deze e-mail nog steeds zonder problemen aankomen.

Zie ook:

Waar vind ik de nodige gegevens om mijn mail te configureren?

edpnet cookies

Functioneel noodzakelijke en analytische cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Edpnet gebruikt ook commerciële/advertentiecookies die worden gebruikt om advertenties op websites van derden te personaliseren. Deze cookies zijn standaard uitgeschakeld. Maar u kunt ervoor kiezen om ze hieronder in te schakelen. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details.

Cookies instellen
Commerciële/advertentie cookies worden gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Het is de bedoeling om edpnet-advertenties, die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker, weer te geven op derde partij websites. Wie deze derde partijen zijn, kan je lezen in onze Cookie Policy.