FTP via Internet Explorer

Internet Explorer (IE) is de populairste webbrowser, verder heeft het programma een ingebouwde ftp-client. Uw (al dan niet gratis) webhosting, bij edpnet, kunt u aanspreken met deze browser.

Het verdient echter geen aanbeveling; IE opent meerdere sessies met de ftp-server tegelijkertijd, wat voor een onnodig zware belasting van de server zorgt en bovendien met zich mee kan brengen dat de server u sneller dan normaal blokkeert. De grafische gebruikersinterface van IE is al evenmin een vervanging voor de uitgebreide mogelijkheden van een volwaardig ftp-programma, zoals SmartFTP, CuteFTP, WS_FTP, en noem maar op.

Als u geen echt ftp-programma heeft, kunt u er één downloaden en installeren van bijvoorbeeld download.com, dit kost meestal slechts enkele tientallen seconden van uw tijd. Als u daar de kans niet toe hebt, biedt IE een verbazend eenvoudige uitweg.

Hoe wordt het gebruikt?

Stap 1

Open uw Internet Explorer en ga naar ftp://gebruikersnaam-van-uw-hosting dubbelpunt wachtwoord-van-uw-hosting apenstaartje ftp-serveradres .

Met andere woorden: ftp://gebruikersnaam:wachtwoord@www.voorbeeld.nl

FTP via Internet Explorer

Stap 2

Klik op View in het menu van uw Internet Explorer en kies voor Open FTP site in File Explorer

FTP via Internet Explorer

Stap 3

Log in op de FTP-server. Geef de logins van uw hosting in.

FTP via Internet Explorer

Stap 4

U kunt nu de mappen en bestanden van uw website beheren.

FTP via Internet Explorer

Zie ook:

Welke instellingen heb ik nodig voor mijn hosting?