Wat zijn FTU en NT

Uw glasvezelaansluiting wordt geleverd via een FTU (Fiber Termination Unit), een passieve doos zonder stroomaansluiting.

NT (Network Termination) is een omzetter van glasvezel naar ethernet. Die wordt door edpnet technicus verbonden met FTU. Daarna is de einige wat u nog dient te doen is uw modem/router aan te sluiten op de LAN-poort van NT.

De installatie moet er als volgt uit zien:

Wat zijn FTU en NT
Wat zijn FTU en NT Intro glasvezelkabel
Wat zijn FTU en NT FTU
Wat zijn FTU en NT Patch kabel
Wat zijn FTU en NT NT
Wat zijn FTU en NT Ethernet kabel
Wat zijn FTU en NT Modem/router
Wat zijn FTU en NT Ethernet-bekabeling naar het lokale netwerk

Als u FRITZ!Box 7530 gebruikt, dient het toestel als router geconfigureerd te worden. Vervolgens dient de modem met Ethernet kabel op NT aangesloten te worden via LAN1 poort. Anders komt het router niet online.

Verschillende types van NT

Afhankelijk van het soort FTU zijn er verschillende NT types die geïnstalleerd kunnen worden.

LAN-poorten bevinden zich ofwel aan de rechterkant of aan de onderkant van de NT:

Verschillende types van NT

Last updated on Aug 26, 2019 | Tags: