Wat zijn FTU en NT

Uw glasvezelaansluiting wordt geleverd via een FTU (Fiber Termination Unit), een passieve doos zonder stroomaansluiting.

NT (Network Termination) is een omzetter van glasvezel naar ethernet. Die wordt door edpnet technicus verbonden met FTU. Daarna is de einige wat u nog dient te doen is uw modem/router aan te sluiten op de LAN-poort van NT.

De installatie moet er als volgt uit zien:

Intro glasvezelkabel
FTU
Patch kabel
NT
Ethernet kabel
Modem/router
Ethernet-bekabeling naar het lokale netwerk

Als u FRITZ!Box 7530 gebruikt, dient het toestel als router geconfigureerd te worden. Vervolgens dient de modem met Ethernet kabel op NT aangesloten te worden via LAN1 poort. Anders komt het router niet online.

Verschillende types van NT

Afhankelijk van het soort FTU zijn er verschillende NT types die geïnstalleerd kunnen worden.

LAN-poorten bevinden zich ofwel aan de rechterkant of aan de onderkant van de NT:

Last updated on Aug 26, 2019 | Tags: