Hoe configureer ik edpnet telephony op mijn FRITZ!Box

De onderstaande handleiding legt uit hoe u uw FRITZ!Box handmatig kunt configureren voor edpnet-telefonie gebruik.

Als uw internetverbinding automatisch is geconfigureerd (raadpleeg hiervoor onze handleiding over hoe u dit kunt doen als u een FRITZ!Box 74307360 of 7530 gebruikt) hoeft u niets te doen. Uw telefoonnummers worden dan ook automatisch ingesteld.  Automatische configuratie werkt helaas niet als u meer dan 3 nummers wilt configureren. Volg in dit geval de onderstaande gids.

(Duur van de configuratie: 5-10 minuten)

Open uw webbrowser (Chrome, Firefox, ...) en ga naar de webinterface van uw FRITZ!Box. Standaard moet deze bereikbaar zijn op http://fritz.box of http://192.168.178.1 Log in als erom gevraagd wordt.

Klik op Telefonie in het menu links en selecteer Eigen Telefoonnummers in het drop down menu. U wordt doorverwezen naar het tabblad Telefoonnummers. Klik op Nieuw telefoonnummer.

Hoe configureer ik edpnet telephony op mijn FRITZ!Box

Geef de VoIP-instellingen van uw telefoonnummer in op het volgende scherm:

• Kies Andere provider onder Telephonieprovider
  • Telefoonnummer voor de aanmelding en Intern telefoomnummer: uw telefoonnummer

Scroll naar beneden en voer uw VoIP-inloggegevens in:

• Gebruikersnaam: uw telefoonnummer
  • Wachtwoord: uw VoIP-wachtwoord
  • Registrar: sip.edpnet.be
Het veld Proxy server moet leeg blijven.
Hoe configureer ik edpnet telephony op mijn FRITZ!Box

Controleer of alle instellingen correct zijn ingevuld.

• Klik op Terug als u iets wilt aanpassen.
  • Klik op Verder als de instellingen correct zijn.
Hoe configureer ik edpnet telephony op mijn FRITZ!Box

Indien de configuratie succesvol is afgerond, dan zal het Status lichtje naast uw telefoonnummer groen worden Hoe configureer ik edpnet telephony op mijn FRITZ!Box

Hoe configureer ik edpnet telephony op mijn FRITZ!Box

U bent bijna klaar! Sluit uw analoge telefoon gewoon aan op de FON-poort van uw FRITZ!Box, zodat u kunt beginnen met het gebruik van edpnet-telefonie.

Last updated on Aug 14, 2019 | Tags:
Edpnet cookies

Functionele cookies zijn minimaal nodig voor een goede werking van de edpnet website. Deze worden niet gebruikt om u als bezoeker op onze website te identificeren. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor alle details. U kan uw voorkeuren hieronder instellen.

Cookies instellen
Analytische cookies geven inzicht welke pagina’s van de edpnet website u bezocht heeft, hoelang u een welbepaalde pagina bezocht, of u reeds eerder de edpnet website bezocht, evaluatie van uw navigatiegedrag op onze website, ... Met deze cookies bekomt edpnet een algemeen beeld van het websitebezoek. Hierdoor kunnen wij analyseren waar en wanneer er bijvoorbeeld fouten op de website ontstaan.